Sep 17, 2013

MUSTIKKAMURUPIIRAKKA



Jokaiseen mökkireissuun kuuluu oleellisena osana piirakan leipominen oman tontin mustikoista. Yleensä teemme murutaikinapohjan, joka on paitsi ihanan voinen ja sokerinen, myös nopea valmistaa. Mutta koska mökillä vietetään hidasta elämää, piirakkapohjan ehtii tehdä vähän useammastakin raaka-aineista. Löysimme Olivia-lehdestä jugurttipohjaisen taikinan reseptin, jota oli pakko kokeilla. Mustikkamurupiirakka on täydellinen mökkiherkku, jossa yhdistyy ilmava pohja, tuoreet marjat ja rakastamamme rapea sokerinen taikinamuru.

Note to self: ei crocseissa mustikkaan.



























 Mustikkamurupiirakka

Mökkikeittiöstä löytynyt vuoka oli melko pieni, joten piirakan pohjasta tuli liian korkea. Suosittelemme käyttämään 25 x 35 cm vuokaa tai vaikkapa syvää uunipeltiä.

Pohja:
3 munaa
2 ½ dl sokeria
150 g voita
2 dl maustamatonta jugurttia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
5 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja

Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja


Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään munat ja sokeri. Lisää seokseen voi ja jugurtti. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää ne taikinan joukkoon ja sekoita. Vuoraa vuoka leivinpaperilla, kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Sekoita perunajauhot mustikoiden joukkoon ja levitä marjat pohjataikinan päälle. Nypi muruseoksen aineet sekaisin ja ripottele mustikoiden päälle. Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.

No comments:

Post a Comment